Buurtvrouwen

Buur(t)vrouwen is in 2007 ontstaan in de Stationsbuurt rond buurthuis Parada. Deze groep organiseert zo nu en dan een ontmoeting. Samen ondernemen zij iets, met als doel dat vrouwen elkaar zien, spreken en leren kennen.

De Buur(t)vrouwen hebben de Burgerschapsprijs in 2007 ontvangen en de Piet Vinkprijs in 2013.

Na twee jaar coronastilte organiseren de Buur(t)vrouwen weer ontmoetingen. Heb je een leuk idee wat we kunnen doen? Wil je iets organiseren? Of wil je gewoon een keertje mee? Stuur ons dan een mailtje, wij horen graag van je.

stationsbuurtvrouw@gmail.com

Voorgaande Buur(t)vrouwendagen 

24 Fête de la Nature, Spinozahof 2023

Oud-broodrecepten delen en proeven op de Stadsoase Spinozahof.

23 Dansvoorstelling Eastman, Amare 2022

Met 25 buur(t)vrouwen naar Dansvoorstelling Eastman van choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui en na de voorstelling een drankje in de foyer.Buur(t)vrouwen in Amare

22 Rondleiding Amare 2022

Een rondleiding door de concertzaal, kennismaking met zakelijk en artistiek directeur Sven Arne Tepl, repetitie van het orkest in de oefenzaal, toelichting over het muziekstuk van chef-dirigent Anja Bihlmaier en afsluitend een lunch in de Stadskantine van Amare.

21 Zomeractiviteiten Oranjeplein 2020

De buur(t)vrouwen hebben mee geholpen bij de Zomeractiviteiten op het Oranjeplein, georganiseerd door de Horseed Moeders en Zebra Welzijn.

20 Workshop Oud Brood 2019

Lekkere recepten van Oud Brood maken in de Stadsoase Spinozahof. Tevens heeft het kookboekje Oud Brood een aanvulling gekregen met het recept van Tiramisu. Kijk hier voor meer informatie

19 Onze Straat 2019

Kringgesprek in de regentenkamer van het Heilige Geest Hofje en de toneelvoorstelling Onze Straat in de Koninklijke Schouwburg. Kijk hier voor meer informatie

18 Oud brood 2017

Informatie over oud brood in het Studenthotel, uitwisselen van recepten en koken met oud brood bij Joke thuis. Bekijk het kookboekje

17 Fietsen en dansen 2016

Fietsen naar het Zuiderpark, taart eten en biodans met Lucia. Daarna Lunch in Parkoers en wandelen.

16 Doen het zelf wel 2015

Zelf koken, eten en de voorstelling “We doen het zelf wel” in het Theater aan het Spui.

15 Vrouwendag 2015

Workshop sieraden met Christien in het Vaillanttheater.

14 Vallianttheater 2104

Ochtendvoorstelling Hijabi Monologen Nederland met Lunch.

13 Theater aan het Spui 2014

Een gezamelijke maaltijd in de foyer van het Theater aan het Spui. Aansluitend de Theatervoorstelling “Gesluierde monologen” geschreven door Adelheid Roosen.

12 Theatervoorstelling Circ Us 2014

Met de Buur(t)vrouwen bus naar de theatervoorstelling Circ Us in Amsterdam Noord. Met koffie/thee in het café Stork en broodjes in de bus.

11 Eten voor de toekomst 2013

Lunch en gesprekken met vrouwen uit de buurt over de toekomst van de Buur(t)vrouwen op het Oranjeplein.

10 TOPweekend 2013

Tijdens TOPvrouwen in buurthuis Samen Sterk Den Haag ter gelegenheid van internationale vrouwendag. Hight tea en een dansles Bio-danza door Lucia Lindner.

9 Bewegen 2013

Werkbezoek aan het Nederlands Dans Theater. Rondleiding Lucent Danstheater, lunch, en het bijwonen van de danstraining van de professionele dansers. Daarna in gesprek met de dansers, waaronder onze Buur(t)man Brett die een danser is bij NDT1.

8 Theater aan het Spui 2012

Theatervoorstelling “Oumi” met Nasrdin Dchar.

7 Koken en eten 2012

De Buur(t)vrouwen koken voor 50 vrouwen uit de buurt een gezond drie-gangen menu in de keuken van wijk- en dienstencentrum De Sprong. Recepten uit Pakistan, Marokko, Turkije, Suriname en Nederland. Bekijk het kookboekje

6 Geloven route 2010

Een route langs humanistisch verbond, kerken, moskeeën en synagoge tijdens “Wereldreis door eigen Stad”. Koffie en taart in het Buurtstation.

5 Theater De Regentes 2009

Lunchen in Parada en aansluitend de balletvoorstellingen “Rooms” en
”De anatomische Les” tijdens Holland Dance Festival.

4 Open deur 2009

Tien Buur(t)vrouwen uit de Stationsbuurt zetten hun deuren open. Vrouwen uit de wijk gaan op bezoek bij elkaars huizen. Tijdens de wandeling door de wijk is er een speurtocht met vragen over de wijk en over de gastvrouwen.

3 Ontmoet je Buur(t)vrouw 2008

Film, dansen en eten in Clubhuis De Mussen.

2 Lange Voorhout 2008

Rondleiding beeldententoonstelling Lange Voorhout met een picknick op het Binnenhof.

1 Ontmoet je buurtvrouw 2008

Eten en speeddaten met vrouwen uit de buurt in buurtcentrum Parada.

Kookboekjes van de Buur(t)vrouwen

Kookboekje Oud BroodKookboekje Het Menu