De Angstfabriek in het Huijgenspark

Critical Mass laat het volgende weten:

Met veel plezier nodig ik je uit voor de feestelijke openingsweek van de Angstfabriek van Critical Mass in Den Haag. Kom naar het kick-off event op 11 november, de try-outs op 13 of 14 november of naar de officiële openingsavond op 15 november aanstaande.

De Angstfabriek is een fictief bedrijf waar technieken om ons bang te maken worden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd. Van (nep)nieuwsberichten tot onconventionele veiligheidsgadgets, deze fake fear factory speelt handig in op onze maatschappelijke angsten voor terreur, migratie en klimaatverandering.

De Angstfabriek is een theatrale ervaring, te zien van 13 november 2019 t/m 31 januari 2020 in het Huijgenspark. Het publiek wordt in kleine groepjes door interactieve ruimtes geleid en gaat op bijzondere wijze undercover in de wereld van de angsteconomie. De Angstfabriek is in Den Haag geprogrammeerd door Het Nationale Theater, en heeft eerder met veel succes in Utrecht en Eindhoven gestaan. 

Je bent van harte welkom tijdens het kick-off event “Leven in een Angstfabriek”, op maandag 11 november bij het Theater aan het Spui. Het wordt een bijzondere avond over hoe onze samenleving wordt gekaapt door angst. Tijdens de kick-off spreken politicoloog en journalist Bette Dam (o.a. bekend van het boek “Op zoek naar de vijand”) en filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi over hoe angst wordt gefabriceerd. Aansluitend vindt een interactieve Q&A plaats tussen sprekers en publiek. Ook is er spoken word door kunstenaar OTION en een live podcast-opname van de Angststudio, met presentator Mounir Samuel en schrijver Nazmiye Oral. Aanvang 19:45 uur, kijk hier voor meer informatie. Meld je hier gratis aan.

Voor bewoners die rechtstreeks aan het Huijgenspark wonen, stellen wij graag twee vrijkaarten beschikbaar voor de fabriek. Deze zijn t/m 30 november in te zetten. Stuur hiervoor een mail naar Hanna@criticalmass.nl , met vermelding van je adres.

De directeur van de Angstfabriek opent de Haagse vestiging op 15 november om 19.00 uur. Vanaf 19.15 uur kunnen vervolgens bezoekers ieder kwartier de fabriek in (duur: circa 90 min). Je kunt de Angstfabriek ook ervaren tijdens de try-outs, de openingsavond of op een van de andere data. Voor meer informatie, kijk op www.angstfabriek.nl.

AF19_flyer_nieuw_denhaag_HR