De verkeersmaatregelen komen eraan!

Het heeft even geduurd, maar de resterende verkeersmaatregelen die in het kader van de Loper Oude Centrum waren voorzien worden vanaf 22 juni gerealiseerd! De nieuwe situatie wordt zowel voor bewoners en bezoekers als voor verkeer dat geen bestemming heeft in de wijk wennen. Middels onderstaande brief en flyer informeerde gemeente Den Haag bewoners kort voor het weekend.

De planning van alle werkzaamheden op de Hoefkade, de Parallelweg en de twee al gerealiseerde kleine knips ziet er als volgt uit:

  • Aanleggen pollers en herinrichting nabije omgeving van de pollers: start 22 juni conform onderstaande bewonersbrief.
  • Herinrichting resterende openbare ruimte (conform de plannen die eerder ter inzage lagen): naar verwachting in 2021 in samenloop met de rioleringswerkzaamheden rond het Oranjeplein.
  • De herinrichting van de rest  van de Hoefkade (o.a. verwijderen asfalt op wegdeel tussen Stationsweg en de poller: Dit zal gebeuren in het kader van de Sterfietsroute. De start van het participatietraject is vertraagd door de Corona-maatregelen maar start naar verwachting na de zomer. Wanneer de uitvoering start, is nog niet bekend.
2020-06-15 Brief pollers 22 juni DEF-samengevoegd
2020-06-15 Poster Schilderswijk A3 v.2