Het Strijkijzer fluit weer (verder vervolg)

In opvolging van het eerdere bericht m.b.t. het fluiten van het Strijkijzer:

Van de vastgoedbeheerder van Vestia ontving Buurtstation onderstaande informatie:

“Als eerste onze excuses voor de vervelende situatie die zich al lange tijd af speelt bij bepaalde windrichting en wind kracht rond het strijkijzer.

Wij zijn nog steeds bezig met onderzoeksbureau Peutz waar het gefluit nu vandaan kan komen, momenteel lijkt de fluittoon afkomstig te zijn van de glazen was rail.

Afgelopen donderdag zijn er werknemers bezig geweest om deze rail deels te demonteren, om deze in een laboratorium te laten beproeven of de fluit hier inderdaad vandaan komt.

Helaas is het niet gelukt om deze rail te kunnen demonteren gezien de daaruit volgende vervolgschades aan de complete rail.

Omdat de rail aan de boven- en onderzijde open is kan volgens bureau Peutz de wind hier een fluittoon veroorzaken, dezelfde situatie is in 2012 bij een wooncomplex in Naarden ook ontstaan.

Bij dit wooncomplex hebben ze destijds de opening aan de bovenzijde afgedekt en de onderzijde voorzien van een borstelprofiel, sindsdien zijn bij dit complex de klachten niet meer terug gekeerd.

Komende week worden de boven- en onderzijde van de rail bij het Strijkijzer ook tijdelijk afgedekt om te zien of de klachten hier dan ook stoppen.

Stoppen de klachten inderdaad dan wordt er een plan gemaakt om het gefluit definitief te doen stoppen.

As donderdag hebben wij een afspraak op kantoor met alle partijen om de schilderwerkzaamheden opnieuw in te plannen.

Als deze datum bekend is meld ik mezelf weer bij u.

Als bovengenoemde oplossing van het afdekken van de rail toch niet het gewenste resultaat geeft dan worden tijdens de schilderwerkzaamheden de beplatingen teruggeplaatst.”