Een nieuw elan voor het Oranjeplein: stem mee voor nieuwe speeltoestellen

Stemmen op speeltoestellen voor het Oranjeplein

Een nieuw elan voor het Oranjeplein: stem mee voor nieuwe speeltoestellen

Vanuit het Buurtstation is een toegewijd team al vanaf 2018 in actie om het Oranjeplein een nieuw elan te geven. Een plein waar niet alleen door kinderen gesport en gespeeld kan worden, maar een fijn groen stadspark met prachtige monumentale bomen, waar het voor iedereen fijn toeven is.

In het participatietraject van 2020 heeft de buurt nadrukkelijk de wens uitgesproken voor een groener en meer bloeiend park.

 

Uit het verslag van het participatietraject: “De wijk hoopt op speeltoestellen met een natuurlijkere uitstraling (hout, touw, zand), méér speeltoestellen, méér uitdagende speeltoestellen en méér diversiteit in speeltoestellen (zowel voor de kleinsten als voor de grootsten).”

 

In stappen hopen we samen met de gemeente en welzijnsorganisatie Wijkz de wensen van de buurt te kunnen vervullen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het vernieuwen van de Krajicek Playground en in het voorjaar van 2023 wordt een aantal speeltoestellen voor de jongste kinderen van 4 tot circa 7 jaar vervangen. De nieuwe toestellen vormen de basis voor de verdere aanpak van het Oranjeplein.

 

Stemmen

Op Zaterdag 26 november konden omwonenden in een tent op het Oranjeplein hun stem uitbrengen op een ontwerp voor nieuwe speeltoestellen. Volwassenen en kinderen uit de buurt kunnen zo meebeslissen over de uitstraling van een nieuwe generatie speeltoestellen, die minstens 10 jaar beeldbepalend gaan zijn voor de sfeer op het Oranjeplein!

 

Mocht je deze tentsessie hebben gemist, breng dan alsnog je stem uit door te mail naar centrum@denhaag.nl of via deze link: https://forms.gle/D5HncXPYSaXsWoD17

 

Keuze A en B hebben een water-zandhuisje als basis, aangevuld met toestellen in staal.

Keuze C zijn speeltoestellen in hout, ook met als basis een water-zandelement.

Bij Keuze C kan je aangeven welke 4 toestellen van de poster je het meest aanspreken.