Onverwacht extra werkzaamheden aan trambaan bij Hollands Spoor

Gemeente Den Haag maakte vandaag het volgende bekend:

De Parallelweg bij Hollands Spoor zal vanaf 27 november tot eind februari, ter hoogte van de Wolterbeekstraat, voor al het autoverkeer worden afgesloten. De reden hiervoor is onverwacht extra werkzaamheden aan de fundaties waar de bovenleidingmasten op staan. De zeven masten van het tramviaduct langs de Parallelweg, moeten met fundering en al, worden vervangen. Naar verwachting kunnen de trams eind januari/begin februari 2018 weer op de reguliere routes rijden. Voor de reizigers betekent het dat zij langer gebruik moeten maken van de omleidingsroutes.

De bestaande paalfunderingen blijken, na het opschuiven van de sporen, niet sterk genoeg om de trekkrachten van de nieuwe bovenleiding te weerstaan. Het gaat hier om de betonnen funderingen van zeven bovenleidingmasten. Dit euvel is bij één mast vastgesteld. Vanwege de hoogste veiligheidsnormen is besloten alle zeven masten nu in één keer te vervangen.

Betrokken partijen (MRDH, HTM, gemeente Den Haag en de aannemer) doen er alles aan om het mankement zo spoedig mogelijk op te lossen. Bevoorrading voor bedrijven kan blijven plaatsvinden doordat het weggedeelte tussen de Stationsweg en de Wolterbeekstraat, voor bestemmingsverkeer, in 2 richtingen toegankelijk is. Fietsverkeer blijft gedurende de hele periode, in beide richtingen, tussen de Parallelweg en het Rijswijkseplein mogelijk.

Bewonersorganisatie Buurtstation heeft bij de gemeente aandacht gevraagd voor de te verwachte overlast in onder meer de Wolterbeekstraat.