Praat mee over de toekomst van de wijk tijdens de eerste CID dag van 2023

Op dinsdag 16 mei gaan we graag met u in gesprek tijdens de eerste CID Dag van 2023. Deze dag is een vervolg op de CID Dagen van oktober 2022. U gaf toen aan meer te willen weten over voorzieningen en verkeer (mobiliteit) in het gebied. Hoe gaan we daarmee om als er veel woningen en mensen bij komen in de toekomst? U bent van harte welkom om hierover mee te praten.

Voor wie: (Toekomstige) bewoners, gebruikers, ondernemers, ontwikkelaars en andere belanghebbenden in het CID.

Datum: 16 mei 2023

Locatie: Stadhuis, Spui 70, 2511 BT Den Haag

Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur

Denk mee met het CID
Het Central Innovation District (CID) is het gebied tussen en rondom de stations Den Haag Centraal, Laan van NOI en Hollands Spoor. De komende jaren gaat er veel veranderen in dit gebied. Er komen veel nieuwe woningen, kantoren, scholen en voorzieningen. En meer groen en plekken om te ontspannen. Met goede openbaar vervoerverbindingen en fijne fiets- en looproutes.

De gemeente maakt de plannen voor het gebied graag samen met u. Dat doen we door het organiseren van bijeenkomsten bij u in de buurt over de plannen in uw omgeving. Voor onderwerpen die belangrijk zijn voor het hele gebied organiseren we de CID Dagen. Iedereen die in het gebied woont, werkt en onderneemt of het gebied gebruikt voor studie, ontspanning en vermaak is van harte welkom om mee te praten en mee te denken over de toekomst van het CID.

Programma CID Dag 16 mei 2023
Inleiding 
Raadzaal | 19.00 – 19.30 uurDe CID Dag gaat van start! Bert Kassies, programmadirecteur gebiedsontwikkeling CID, praat u bij over de laatste ontwikkelingen. Waar is de laatste maanden aan gewerkt en wat zijn de plannen voor de toekomst?Voorzieningenonderzoek CID
Raadzaal | 19.30 – 20.00 uur

Om in het gebied prettige en leefbare buurten te laten ontstaan, is het belangrijk dat er naast woningen ook voldoende voorzieningen en groen komen. Het Voorzieningenonderzoek CID geeft inzicht in welke voorzieningen, zoals winkels, zorg- en cultuurorganisaties, scholen, parkeren en horeca, waar een plek kunnen krijgen in het CID.

De gemeente legt uit wat de uitkomsten van het onderzoek tot nu toe zijn. En wat dit betekent voor de toekomstplannen in het CID. We zijn benieuwd naar uw reactie. Ook kunt u vragen stellen.

Pauze 
Balkon (bij de raadzaal) | 20.00 – 20.15 uur

De koffie en thee staat klaar. Medewerkers van de gemeente staan bij de maquette om uw vragen te beantwoorden.

Stappen en trappen in het CID
Raadzaal | 20.15 – 21.30 uur

Mobiliteit (verkeer) is een belangrijk onderwerp in Den Haag. Want er wonen en werken steeds meer mensen in de stad. Om de stad ook in de toekomst leefbaar, veilig en bereikbaar te houden is het belangrijk om anders te kijken naar verkeer. Voor het CID betekent dit, dat er meer ruimte komt voor lopen, fietsen en openbaar vervoer.

Na een paar korte sprekers gaan we in groepen rondom kaarten in gesprek over lopen en fietsen in het CID. Hoe wilt u een loop- of fietsroute ervaren? Wat wilt u onderweg tegenkomen? We sluiten af met een terugkoppeling. Uw ideeën en wensen worden zoveel mogelijk meegenomen in de toekomstplannen.

Afsluiting en borrel
Atrium | 21.30 – 22.00 uur

De CID Dag sluiten we af bij de maquette met een borrel waar u andere deelnemers zoals bewoners, ontwikkelaars en medewerkers van de gemeente kunt ontmoeten.

 

Aanmelden
Wilt u meepraten en meedenken over de plannen in het CID op 16 mei? Stuur dan een e-mail met uw voor- en achternaam naar cid@denhaag.nl.

Aanmelden is niet verplicht. U kunt zonder aanmelding gewoon binnenlopen. Het zou fijn zijn als u toch laat weten of u komt, zodat wij ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

witregel witregel witregel

Tot 16 mei!
Wees welkom op de CID Dag van 16 mei! Ik hoop u ook deze keer weer te mogen ontmoeten, zodat we samen aan het gebied van de toekomst kunnen werken.

Met vriendelijke groet,

Bert Kassies
Programmadirecteur gebiedsontwikkeling CID

Lees meer over het CID, de projecten en de toekomstplannen per deelgebied Laakhavens (Hollands Spoor), omgeving station Laan van NOI, omgeving Den Haag Centraal en het Beatrixkwartier op de nieuwe website www.denhaag.nl/cid 

In deze nieuwsbrief
Denk mee met het CID
Programma CID Dag 16 mei 2023
Aanmelden
Tot 16 mei!