presentatie “Ruim baan voor de Fiets!” in het Huijgenspark

Gemeente Den Haag nodigt bewoners uit voor de presentatie van Ruim baan voor de Fiets! op donderdag 27 juni 2019 van 15.00 uur tot 17.00 uur:

U bent van harte uitgenodigd voor het event Ruim baan voor de fiets op donderdag 27 juni. Wethouder Robert van Asten presenteert dan samen met de Haagse Fietsersbond en de ANWB het plan ‘Ruim baan voor de fiets: fietsstrategie 2040’. De gemeente wil dat Den Haag in 2040 een echte fietsstad is voor álle Hagenaars. Fietsen helpt voorkomen dat de stad verstopt raakt door te veel autoverkeer. Het is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Daarom investeert de gemeente in de fiets.

Datum: donderdag 27 juni 2019
Tijd: 15.00 – 17.00 uur (officiële programma start om 16.00 uur)
Locatie: Huijgenspark (in het park zelf, zijde Stationsweg), Den Haag

Programma
15.00 uur – 16.00 uur Muziek en activiteiten in het Huygenspark

  • Gratis fiets apk
  • Genieten van een kop koffie en iets lekkers
  • Straatmuzikant Ben Jur zorgt voor gezellige muzikale noot
  • Voor de kinderen zijn er gratis ijsjes
  • Bezoekers kunnen een proefritje maken op een elektrische deelbakfiets van Cargoroo. Deze bakfietsen staan vanaf dit najaar op verschillende plekken in de stad.
  • Lever oude kinderfietsen in bij de pop-up fietsenstalling van Biesieklette. De ANWB verzamelt deze fietsen voor het Kinderfietsenplan. Ze worden opgeknapt voor kinderen van wie de ouders niet makkelijk een fiets kunnen kopen.

16.00 – 16.30 uur Wethouder Robert van Asten, Koen Baart (voorzitter van de Haagse Fietsersbond) en Jonathan Weegink (afdeling belangenbehartiging ANWB) presenteren het plan Ruim baan voor de fiets

16.45 uur – 17.00 uur De wethouder maakt kort kennis met de fietspartners die meedoen aan het programma in het Huijgenspark. Muziek en activiteiten.

17.00 uur Einde programma