Tentoonstelling over afval in het water

Het Atrium in het stadhuis staat van 16 november tot en met 14 december in het teken van afval in het water en op het strand. Met de tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ staan de mensen centraal die zich inzetten om het Haagse water schoon te houden.

http://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/pers/tentoonstelling-over-afval-in-het-water-in-het-haagse-stadhuis-.htm

Veel afval belandt helaas nog steeds in het water. Vaak is 1 windvlaag al genoeg om een nieuwe lading flesjes, blikjes en verpakkingen in het water te blazen. Dieren kunnen erin stikken en daarnaast is het slecht voor de waterkwaliteit. Ook bevat veel zwerfafval plastic en dat breekt niet af in de natuur.

Wethouder Anne Mulder: ‘’Gelukkig zijn er veel initiatieven opgestart die zorgen voor een afvalvrije natuur. In de tentoonstelling ‘Schoon doen we toch gewoon?’ komen verschillende mensen, organisaties en initiatieven aan bod die het Haagse water, het strand en de zee schoonhouden. Opruimacties op het strand, suppen door de grachten van Den Haag, vissen naar zwerfafval vanaf een rondvaartboot of surfen op een board gemaakt van afval, het komt allemaal voorbij. Ik ben ontzettend dankbaar dat veel mensen zich inzetten voor het schoonhouden van ons water’’.

Opening expositie

De tentoonstelling is gisteren feestelijk geopend door wethouder Anne Mulder. De initiatiefnemers van de acties voor een schoon strand en water vertelden tijdens deze opening over hun acties en beantwoordde de gestelde vragen van de wethouder.

Campagne ‘Schoon, doen we toch gewoon?’

De tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ is onderdeel van de gelijknamige campagne van de gemeente. De campagne vertelt de verhalen van al die mensen die bezig zijn om te stad schoon te houden. Niet alleen straatvegers en vuilnisophalers. Maar ook de mensen die geven om hun buurt en zelf de handen uit de mouwen steken.

Meer informatie

Meer informatie over de campagne ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ vind je op de website http://schoondoenwegewoon.nl