Tijdelijk beeld permanent in Huijgenspark?

Een nieuw beeld van wereldklasse in het Huijgenspark

DAVID BADE ūüŹĻ Cupido, geen pijl op te trekken, 2021

De beeldende kunst kwam gewoon naar ons toen in december de musea weer dicht gingen. In plaats van een kerstboom landde dit opvallende beeld van David Bade half december ineens op het voorplein van het Huijgenspark. Op het bijschrift lezen we dat dit om een wapeninlevercampagne gaat van Politie Haaglanden ism de EO. Het beeld is gemaakt van verpulverde wapens die vrijwillig zijn ingeleverd of in beslag zijn genomen.

Afgezien van het feit dat het een bijzonder beeld van een beroemde kunstenaar is ‚Äď een ander groot beeld van David Bade staat bij de vijver van het Kunstmuseum in Den Haag en hij was ook de bedenker van een omvangrijk participatieproject tijdens de Slavernij tentoonstelling in het Rijks Museum – is het ook een referentie naar de razzia‚Äôs die de politie af en toe op deze plek houdt om auto‚Äôs te doorzoeken. Deze levert altijd een behoorlijke buit aan wapens op.

Het beeld krijgt veel bekijks, het wordt grondig bestudeerd door voorbijgangers en er ontstaan gesprekken. Maar half maart verdwijnt het weer. Hoe leuk zou het zijn om dit beeld een permanente bestemming in het Huijgenspark te geven? De kunstenaar, de EO (dit is de eigenaar van het beeld) en de gemeente willen graag hun medewerking verlenen.

Een voorwaarde is uiteraard wel dat er draagvlak is in de buurt. We willen graag van u als buurtbewoners weten wat u van het beeld vindt. Vindt u het een goed beeld of juist niet? En waarom? Vindt u een permanente plaatsing van het beeld een verrijking van de omgeving? We zijn heel benieuwd naar uw reacties en likes!