Houd de trappen in de fietserstunnel onder Hollands Spoor open

Gebruikers van Den Haag Hollands Spoor maken zich grote zorgen over de plannen van NS en de gemeente om de toegang tot de perrons vanuit de fietstunnel af te sluiten. Binnenkort zal de hoofdingang van het station doorgetrokken zijn naar de Waldorpstraat (de kant van de Haagse Hogeschool) en wordt er aan die kant een nieuwe fietsenstalling geopend.

Een belangrijke verbetering, maar tegelijkertijd wordt voor veel mensen de toegang juist verslechterd – zonder duidelijke reden. Want de veel gebruikte toegangen naar de perrons vanuit de fietstunnel worden gedegradeerd tot nooduitgang.

Voor iedereen die vanuit het westen komt betekent dat: de trein wel zien, maar eerst omlopen. Daarbij gaat het om bewoners van de Schilderswijk, gebruikers van de bewaakte fietsenstalling aan het Stationsplein, tramreizigers, studenten van Mondriaan, bezoekers van de Megastores, enzovoort. En de fietstunnel is straks slechts een onderdoorgang, zonder de levendigheid van treinreizigers, waardoor de sociale veiligheid minder zal worden.

Het aantal treinreizigers neemt voortdurend toe. Overal wordt gezocht naar mogelijkheden voor meer en ruimere toegangen tot de perrons. Het is onbegrijpelijk dat op Den Haag HS er juist toegangen afgesloten worden. Het plaatsen van OV-chip-poortjes kan het probleem niet zijn; daar is ruimte genoeg voor.

Vind jij afsluiten van de trappen ook een slecht idee? Teken dan de petitie via https://trappendenhaaghs.petities.nl/ en deel je mening op social media #blijfvanmijntrapaf #laatmijnietomlopen en tag @ns_online @ProRail @gemeentedenhaag

2019-12-07 Flyer Interwijktunnel v2 drukbestand