Veilig en schoon het nieuwe jaar in

Veilig en schoon het nieuwe jaar in

De jaarwisseling vieren we met iedereen die in Den Haag verblijft. Samen zorgen we voor een gezellig, mooi en veilig feest. De gemeente Den Haag neemt een aantal maatregelen om schade en overlast door vuur of vuurwerk te voorkomen. We sluiten containers, halen kerstbomen op en zorgen dat u uw auto veilig en goedkoop kunt parkeren.

Zo gaat u samen veilig en schoon het nieuwe jaar in

Wilt u een vuurwerkvrije buurt? Bespreek dit dan samen met uw buren en meld u aan. Spreek ook met elkaar af waar in uw buurt wél vuurwerk afgestoken mag worden. Of maak uw straat samen schoon, doe mee met de Schoonste Straatverkiezing en win 750 euro voor een straatfeest.

Kerstboom inleveren

Wilt u na de kerstdagen van uw kerstboom af? Dat kan met de inleveractie Verloot je boompje. Hierbij leveren kinderen tot en met 12 jaar kerstbomen in. In ruil voor de kerstbomen krijgen zij lootjes en maken zij kans op mooie prijzen. Bomen kunnen worden ingeleverd op de volgende locaties:

  • Sirtemastraat
  • Zaanstraat
  • Nassauplein
  • Prins Hendrikplein
  • Oranjeplein

Helpt u mee om ook dit jaar de andere stadsdelen te verslaan? Ga voor meer informatie over de actie, inleverdata en te winnen prijzen naar www.verlootjeboompje.nl.

 

Vuurwerkvrije buurt

In bijna heel Den Haag mag u van 31 december 18.00 tot 1 januari 02.00 uur vuurwerk afsteken. Als de buren en u liever geen vuurwerk in de buurt willen, dan kunt u dit met elkaar afspreken. Als u zich voor 23 december aanmeldt als vuurwerkvrije buurt ontvangt u een bord. Hiermee zien anderen dat u meedoet aan dit initiatief.

 

Schoonste straatverkiezing

Zondag 1 januari is de Schoonste straatverkiezing waarbij u € 750 voor een straatfeest kunt winnen. Meedoen is eenvoudig. Meldt uw straat voor donderdag 29 december aan via schoonstestraatverkiezing@denhaag.nl en noem hierbij uw straat en stadsdeel Centrum. Maak op 1 januari een foto voordat u de straat schoonmaakt. Veeg daarna samen de buren de straat schoon en maak een foto van het eindresultaat. Mail de foto’s uiterlijk 1 januari om 18.00 uur en vertel kort waarom uw straat moet winnen.

Meer over de jaarwisseling

Op de pagina www.denhaag.nl/jaarwisseling staat meer praktische informatie over de jaarwisseling. Bijvoorbeeld over garages waarin u uw auto kunt parkeren. Ook gaan een aantal afvalcontainers op slot om brand en schade te voorkomen. Op de website leest u wat u in dit geval met uw afval kan doen.

 

Wij wensen u een gezellige, mooie en veilige jaarwisseling. Heb aandacht voor elkaar en voor uw stad.